Hein Everts naar De Monchy Food Group

0
Leestijd: 2 minuten

Hein Everts zal vanaf 1 januari 2022 de functie van Business Unit Director gaan vervullen bij De Monchy Food Group. Hij volgt hiermee Reinier van den Berg op die in een andere functie bij het bedrijf betrokken blijft. Everts zal in deze rol eindverantwoordelijk worden voor de werkmaatschappijen Food Trend, De Notenbeurs en Rhumveld Baltic. Met het creëren van deze business unit kan er beter en slagvaardiger invulling gegeven worden aan de (internationale) commerciële retail- en horecastrategie.

Hein Everts heeft een lange en uitgebreide ervaring in de levensmiddelenindustrie, zowel in Nederland als daarbuiten. Bij SCA, Sara Lee en Mondelez heeft hij diverse functies vervuld op het gebied van marketing, verkoop en algemeen management. De laatste vier jaar was hij country director van Mondelez International in Nederland (wereldwijd marktleider op het gebied van chocolade en koekjes).

Everts over zijn nieuwe uitdaging: “De Monchy Food Group is een prachtig bedrijf met een zeer rijke historie, die teruggaat tot 1851. Met de werkmaatschappijen Food Trend en De Notenbeurs is het een belangrijke speler op de markt van noten, zuidvruchten, zaden en aanverwante producten. Ik zie er naar uit om samen met de teams een verdere professionalisering te kunnen doorvoeren, met een groeiversnelling voor de gehele notencategorie als resultaat. Innovatief vermogen, duurzaamheid, efficiënte operatie en klantgerichtheid zijn hierin sleutelwoorden.”

Olaf Noorman, CEO bij De Monchy Food Group: “Hein heeft een bewezen track record en breed netwerk binnen de FMCG industrie. Dit gecombineerd met zijn ervaring en people management skills, maakt dat ik ervan overtuigd ben dat hij de juiste persoon is voor deze functie. Wij zijn bovendien verheugd dat de ervaring en kwaliteiten van Reinier voor het bedrijf behouden blijven. Hein zal leiding geven aan – en de strategische richting bepalen voor Food Trend en De Notenbeurs.”

De Monchy Food Group bestaat uit een groep bedrijven die noten, zuidvruchten en zaden, superfoods en aanverwante producten verwerkt, verhandelt en distribueert. Tevens heeft de Food Group een sterke positie in de wereldwijde handel in vanille.