Hema is nu even weer net zo Engels als toen onder Lion Capital

0
Leestijd: < 1 minuut

Sinds deze week is Hema helemaal in handen van die onbekende investeringsmaatschappijen uit ‘the City’. Marcel Boekhoorn heeft er niks meer over te zeggen. En die ‘City-partijen’ gaan nu een koper zoeken. O, goede kans dat ze toch bij Boekhoorn belanden… En de familie Van Eerd.

Afgelopen vrijdag raakte investeerder Marcel Boekhoorn zijn greep op Hema kwijt. Een rechterlijke uitspraak zorgde ervoor dat partijen als Carlyle en Carval, twee van de maatschappijen die houder zijn van Hema-obligaties, nu helemaal en formeel eigenaar zijn.

Een raar idee, want destijds was de warenhuisketen een tijd lang onderdeel van Lion Capital, twee rijkaards uit Londen, die – zoals bekend – het bedrijf met schulden overlaadden. En toen de nood aan de man kwam, kwam boekhoorn. En nu is het weer terug bij rijkaards in Londen. Maar aangezien dat obligatiehouders zijn, zullen die Hema niet alsnóg een keer overladen met schulden. Er kan niks meer bij, immers.

De Carlyles en Carvals gaan nu kopers zoeken. Maar dat hoeft niet in te houden dat Boekhoorn nu nooit meer een deel van Hema zal hebben. Wellicht komen ze indirect toch weer bij hem uit.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom geldt in de media nog steeds als een van de mogelijker kopers. En bij dat Parcom zou Boekhoorn van de partij zijn. En ook leden van de familie van Eerd, van Jumbo. Zij zouden van de partij zijn zonder dat Jumbo daar zelf een rol in speelt, het zou om persoonlijke investeringen gaan.

Dus er is nog altijd de kans dat de ceo van Hema ooit een telefoontje heeft als dit: ‘Dag Tjeerd. – Dag Marcel. – Nee, met Frits van Eerd.’ (Zonder nummerherkenning, sorry.)