Nieuw hoofdkantoor Jumbo geopend

0
Leestijd: 2 minuten

Het was natuurlijk al eventjes in gebruik, maar gisteren heeft Jumbo zijn sterk vernieuwde hoofdkantoor officieel geopend. De familie Van Eerd stond bij die gelegenheid samen met alle medewerkers van het hoofdkantoor stil bij de ontwikkelingen die Jumbo de afgelopen jaren heeft meegemaakt. “We zijn verheugd dat nu iedereen bij elkaar zit op deze inspirerende plek waar alles is ontstaan. Hier liggen de wortels van ons familiebedrijf. We vinden het belangrijk om dit te koesteren, zodat iedereen zich bewust is van wie we zijn, waar we vandaan komen en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. We blijven doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen om van onze klanten fans te maken”, aldus CEO Frits van Eerd
Bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is bewust gekozen voor het verbouwen van de bestaande kantoren en het oude distributiecentrum, zodat de link met de oorspronkelijke gebouwen blijft bestaan. In het verder zeer moderne en prachtig verbouwde pand wordt dan ook op allerlei andere speelse manieren gerefereerd aan de historie van het familiebedrijf – maar ook naar nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Zo is er een testlab waar medewerkers Jumbo-huismerkproducten kunnen beoordelen. In het Foodcafé  – naar voorbeeld van de Foodmarkten –  kunnen medewerkers terecht voor een ontbijt, lunch of warme maaltijd. Buiten het pand staat een bijenhotel, waarmee Jumbo haar strijd tegen de bijensterfte symboliseert. Het kantoor heeft bijna 700 flexplekken en ruim 550 parkeerplaatsen waarvan een deel bestemd is voor elektrische auto’s. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor heeft anderhalf jaar in beslag genomen.
Ter gelegenheid van de opening van het hoofdkantoor en het 95-jarige jubileum van het familiebedrijf dit jaar gaven de medewerkers van Jumbo een kunstwerk van Studio van der Zandt van glas en lood in combinatie met het logo van Jumbo aan de familie Van Eerd. Deze hangt boven de ingang van het gebouw.