Hoogste paasomzet ooit: € 974 miljoen

0
Leestijd: < 1 minuut

Nadat 2020 voor supermarkten al een jaar van records was, blijkt ook Pasen 2021 een omzetrecord te breken, zo blijkt uit cijfers van Nielsen. De weekomzet in de week voor Pasen was in 2020 al aanzienlijk met € 915 miljoen, maar in de week voor Pasen 2021 bereikte de supermarktomzet een piek van € 974 miljoen. De Paasomzet groeide daarmee met 6.5% ten opzichte van vorig jaar (bijna € 60 miljoen meer). Daarmee is het de hoogste paasomzet ooit.

Vorig jaar viel Pasen slechts enkele weken na het ingaan van diverse coronamaatregelen. Hierdoor moest de Nederlander thuis blijven, terwijl veel horeca nog bezig was met het opstarten van o.a. afhaalmogelijkheden. Dit jaar echter heeft de horeca ruimschoots ervaring met het inspelen op Pasen middels ontbijt-, lunch of maaltijdboxen. Des te verrassender is het breken van het omzetrecord in supermarkten.

Ook het niveau van € 974 miljoen is opmerkelijk. Deze Paasomzet is ‘slechts’ € 24 miljoen lager dan die in de paniekweek in 2020. In week 11 vorig jaar bedroeg de omzet € 995 miljoen, maar dat was de week waarin vele supermarkten met lege schappen kampten vanwege het hamstergedrag van veel consumenten.

Door de continuering van de horecasluiting lijkt er volgens Nielsen op korte termijn nog geen einde te komen aan de groei van de supermarktomzet.