Kweektonijn wint Horecava Innovation Award

0
Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte vis van Kingfish Zeeland uit Colijnsplaat/Kats, is uitgeroepen tot overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018. “Gekweekt op land, zonder antibiotica of chemicaliën. Een smakelijk en verantwoord alternatief voor onder andere blauwvintonijn en daarmee een game changer in de wereld van de kweekvisserij”, aldus de jury. De prijsuitreiking van de 18e editie van deze innovatiewedstrijd vond gisteren plaats op de eerste dag van Horecava 2018.
Gezonde gasten, gezonde werkomgeving, gezonde resultaten en een gezonde planeet. Dat zijn de voornaamste drijfveren die ten grondslag liggen aan de winnende innovaties in deze editie van de wedstrijd om de Horecava Innovation Award en de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Pure Pacific Yellowtail van Kingfish Zeeland was tevens de winnaarin de categorie Food & Beverage.
De smakelijke kweekvis heeft een stevige bite, is een verantwoord alternatief voor overbeviste tonijnsoorten en zwaardvis. Duurzaam gekweekt op land met 100% groene energie, in gezuiverd Oosterscheldewater, dat na gebruik gezuiverd weer wordt teruggegeven. Een andere genomineerde in de categorie Food & Beverage was Sprice, waterijs op basis van groente dat afgelopen jaar door &samhoud op de markt werd gebracht.