Inga Blokker nieuwe directeur FSIN

0
Leestijd: 2 minuten

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN), heeft een nieuwe directeur: Inga Blokker (33). Blokker is door het FSIN-bestuur per 1 mei benoemd en volgt dan haar vader en FSIN-oprichter Jan-Willem Grievink op.

Het FSIN is een begrip in de foodbranche. De vereniging onderzoekt al sinds 2003 trends en ontwikkelingen in buitenshuisconsumptie en kan zo een nauwgezet beeld geven van trends en toekomstige ontwikkelingen. Ruim 200 bedrijven zijn lid van de vereniging, waaronder retailers als Albert Heijn, grossiers als Sligro en fabrikanten als Arla. De partijen maken gebruik van de vele rapporten en ‘insights’ die de organisatie jaarlijks voor haar leden maakt.

Uitdagende tijd

“Het is een ontzettend uitdagende en interessante tijd om in de foodbranche werkzaam te zijn”, zegt aankomend directeur Inga Blokker. “Veel bedrijven zijn gedwongen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Meer dan ooit is betrouwbare kennis en duiding nodig om een weg naar voren te zien en kansen op tijd te signaleren. Het is een eer om dat vanaf mei als directeur te kunnen doen bij een organisatie die me al zo lang aan het hart ligt.”

Met de aanstelling van Blokker wil de vereniging aan haar sterke naam blijven bouwen. Het bestuur van het FSIN laat weten alle vertrouwen te hebben dat Blokker de groei van het FSIN en de relevantie van het unieke Kennisinstituut voor de gehele foodbranche niet alleen kan voortzetten maar ook verder kan uitbouwen.

Research en evenementen

Blokker is gepokt en gemazeld in de foodbranche. Zo is ze sinds 2017 directeur van The Food Research Company, de organisatie die zowel de research, de rapporten als de evenementen van het FSIN verzorgt. Daarvoor vervulde ze andere rollen bij het FSIN en eerder bij Misset Horeca en ConCeption. Al sinds haar studie journalistiek is Blokker betrokken geweest bij de onderzoeken van het FSIN.

Blokker volgt huidige directeur Jan-Willem Grievink op 1 mei op. Grievink is sinds de oprichting van het FSIN in 2003 directeur van de organisatie die in de achttien jaar van haar bestaan sterk heeft bijgedragen aan de professionalisering van de Nederlandse foodservice. Grievink gaat met pensioen, maar blijft als founder-adviseur op de achtergrond beschikbaar voor de organisatie. Hij zal zijn tijd vooral vullen met commissariaten en advieswerk voor bedrijven in de foodsector.