ISO 50001 voor Hoogvliet

0
Leestijd: < 1 minuut
Hoogvliet heeft als eerste Nederlandse supermarktketen het ISO 50001 certificaat behaald. ISO 50001 is de internationale norm voor duurzaam energiebeheer. Hoogvliet ontving het certrificaat gisteren van Kiwa Nederland ontvangen. Daarmee wordt bekrachtigd dat Hoogvliet conform internationale normen voor duurzaam energiebeheer werkt. Dit stelt Hoogvliet in staat op lange termijn continue energieverbetering te realiseren.
Hoogvliet boekt naar eigen zeggen al jaren vooruitgang op het gebied van energiebeheer. Het systeem achter deze continue verbetering heeft twee jaar op rij meer dan 3% energiebesparing per jaar gerealiseerd. Hoogvliet is voortdurend bezig met verbetering van de energieprestatie en heeft begin dit jaar besloten om zich volgens het systeem van ISO 50001 te laten certificeren.

Kiwa Nederland is de certificatieprocedure gestart en op 4 juli 2016 is het systeem ISO 50001 gecertificeerd. Naast de internationale erkenning ziet Hoogvliet nu al effect van het certificaat. Er worden voor het certificaat strenge eisen gesteld aan het energiebeheersysteem en dit heeft er het afgelopen halfjaar toe geleid dat het systeem al aangescherpt en verbeterd is.
Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De uitkomst van de toetsing en daarmee de certificering passen perfect in de duurzaamheidsagenda van Hoogvliet. Wij zijn hier dan ook bijzonder blij mee.”