It’s official now: Ahold Delhaize

0
Leestijd: < 1 minuut
Sinds gisteren is de vorig jaar aangekondigde fusie tussen Ahold en Delhaize officieel. Afgelopen zaterdag werd gemeld dat de Amerikaanse mededingingsautoriteit (FTC) haar goedkeuring heeft verleend. Daarop tekenden Dick Boer namens Ahold en Frans Muller namens Delhaize de akte van fusie. De fusie ging gisteren in en sinds vanochtend kan er ook in het aandeel Ahold Delhaize gehandeld worden. Het fusiebedrijf presenteerde dit weekend ook meteen een opvallend ‘onblauw’ nieuw logo.
Dick Boer, Ahold CEO: “De afronding van deze fusie is een historisch moment. Ik wil graag al onze medewerkers bedanken voor hun toewijding en harde werk. Samen met het nieuwe management zie ik ernaar uit te blijven presteren voor onze klanten en andere stakeholders.”

Jan Hommen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold, afgelopen zaterdag: “Vandaag markeert de succesvolle afronding van deze grensoverschrijdende fusie, die twee prachtige food retail bedrijven samenbrengt. Ahold Delhaize is klaar voor een sterke start, voortbouwend op een sterke basis, geschiedenis en zeer complementaire activiteiten.”
Ahold Delhaize presenteert op 17 november voor het eerst als fusiebedrijf kwartaalcijfers. Eind augustus presenteren Ahold en Delhaize nog afzonderlijk de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal.