Jan Linders neemt 12.000 pompoenen over van Groesbeekse teler Poelen

0
Leestijd: 2 minuten

Jan Linders haalt als supermarkt van het zuiden al jaren zoveel mogelijk versproducten uit eigen streek en is sterk verbonden met zijn lokale boeren, telers en leveranciers. Daarom was het volgens Jan Linders vanzelfsprekend om pompoenteler Poelen uit Groesbeek te helpen met de verkoop van iets kleinere pompoenen, die normaal gesproken bestemd zijn voor de horeca. Door deze kleinere variant in alle 62 Jan Linders supermarkten te verkopen, wordt de verspilling van ruim 12.000 pompoenen voorkomen.

“Dit jaar zijn onze pompoenen door de droogte in de zomer wat kleiner dan anders. Normaal gesproken kunnen deze kleine (smaakvolle) pompoentjes goed worden afgezet aan de horeca. Door de sluiting hiervan, lukt dat dit jaar niet. Daarom is het fijn dat Jan Linders nu meebeweegt met onze oogst en er voor zorgt dat deze prachtige producten toch bij de consument op het bord belanden” aldus Chris Poelen, van Groentehof Poelen uit Groesbeek.

“Als Jan Linders geloven we dat door samenwerking het verschil in de keten en in de regio wordt gemaakt”
zegt Ruth Linders, unit manager Vers bij Jan Linders. “Het bericht dat door de sluiting van de horeca onze
vaste telers Chris en Laura Poelen uit Groesbeek zouden blijven zitten met hun kleinere pompoenen, was voor ons de reden samen te gaan zitten. Aan de keukentafel onder het genot van een plakje pompoencake hebben we dan ook gezamenlijk een actie bedacht”.

De pompoenen die bestemd zijn voor de horeca zijn kleiner dan de varianten die doorgaans bij Jan Linders te verkrijgen zijn. Er zijn door de supermarktketen uiteindelijk ruim 12.000 van deze kleinere pompoenen
overgenomen van de Groesbeekse teler. Klanten van Jan Linders kunnen vanaf vandaag voor
slechts € 1,- per pompoen genieten van dit mooi streekproduct.

In het Groesbeekse heuvellandschap telen Chris en Laura Poelen verschillende soorten sier- en eetbare pompoenen. De passie voor pompoenen begon op de middelbare school. Chris startte tijdens een biologieproject met 50 plantjes en dit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig pompoenenbedrijf. Bij Groentehof Poelen in Groesbeek worden niet alleen pompoenen geteeld en verkocht, op het boerenterras zijn eigen gebrouwde pompoenbiertjes verkrijgbaar, overnachten is mogelijk in de B&B ‘Het Balkon van Groesbeek’.