Jantine Heemskerk wordt algemeen directeur Heemskerk

0
Leestijd: < 1 minuut

Bij Heemskerk, dat zichzelf ‘Heemskerk fresh & easy’ noemt en dat leverancier is van voorgesneden agf, salades, rauwkost, maaltijdsalades aan verschillende supermarktketens, zal algemeen directeur Cor Heemskerk terugtreden. De nieuwe algemeen directeur wordt Jantine Heemskerk (foto). Zij is momenteel commercieel directeur. Voor haar gaat Heemskerk een opvolger zoeken.

Cor Heemskerk zal nog wel als eigenaar bij het bedrijf betrokken blijven. Cor en Jantine Heemskerk zijn achterneef en achternicht van elkaar. Peter van Duijvenbode, momenteel operationeel directeur, zal het bedrijf verlaten. Hij heeft tien jaar bij Heemskerk gewerkt, waarvan ruim zes jaar als operationeel directeur. Carlos Musters is bij Heemskerk financieel directeur, op interimbasis, en over hem meldt Heemskerk dat hij ‘voorlopig aanblijft’.

Heemskerk heeft niet gemeld wanneer precies deze directieveranderingen ingaan, maar meldt dat ‘de aankomende periode in het teken zal staan’ van deze veranderingen.

Heemskerk meldt verder dat de directieveranderingen zijn ingegeven door een verwachte groei van de consumptie van groente en fruit en een groei van meer plantaardig eten. ‘Het bedrijf wil hierop in blijven spelen. Tegelijkertijd ziet Heemskerk dat de groei als gevolg van alle marktontwikkelingen van vorm verandert. Het bedrijf is daarom van mening dat een andere directiestructuur nodig is om de juiste vervolgstappen voor het bedrijf te kunnen maken’ en zodoende zogezegd ‘klaar te zijn voor de toekomst’.