Jonas Linders aan de slag bij Jan Linders

0
Leestijd: 2 minuten

Jonas Linders, zoon van voormalig directeur Leo Linders en kleinzoon van de oprichter, start per 3 januari 2022 als manager Strategie & Business Development bij Jan Linders Supermarkten.

Na werkervaring te hebben opgedaan als investment manager bij private equity fonds Active Capital Company, als zelfstandig ondernemer en als internationaal manager Strategy & Business Development bij Action, gaat Linders (33) met veel enthousiasme en betrokkenheid aan de slag binnen Jan Linders, het familiebedrijf dat bijna 60 jaar geleden werd opgericht door zijn opa en in 2022 zal doorgroeien naar 65 filialen in het zuiden van Nederland.

Ferry Moolenschot, algemeen directeur Jan Linders Supermarkten: “De afgelopen jaren heeft Jonas vanuit zijn mede-aandeelhouderschap laten zien dat hij zijn bijdrage kan en wil leveren aan de toekomst van ons mooie familiebedrijf. Jonas heeft in die jaren een hele mooie ontwikkeling doorgemaakt en ook ervaring in andere organisaties opgedaan. Ik ben dan ook erg blij dat hij ons team komt versterken. Zijn drive en visie op het borgen van de continuïteit van Jan Linders als zelfstandig supermarktbedrijf en zijn ervaring met bedrijfsoptimalisatie en strategie bieden een waardevolle aanvulling. Ik kijk er enorm naar uit om intensiever met hem te gaan samenwerken om het bedrijf verder te laten groeien en ontwikkelen.”

Ferry Moolenschot (l.) en Jonas Linders.

Jonas Linders: “Ik kijk er erg naar uit om aan boord te stappen en ook in de dagelijkse bedrijfsvoering echt onderdeel te worden van ons familiebedrijf. Er staat een prachtige en solide organisatie waarbij het de uitdaging is om in de enorm uitdagende markt het aanwezige potentieel nog verder te ontwikkelen. Ik ben trots om daar als derde generatie aan te gaan bijdragen.”

Jonas sluit zich in deze nieuwe rol binnen Jan Linders aan bij zijn zus Ruth (34), die reeds enkele jaren in het familiebedrijf werkzaam is en momenteel de functie van unit manager Vers vervult. Zijn vader Leo Linders is, na in 2020 het stokje als algemeen directeur te hebben overgedragen aan Ferry Moolenschot, lid van de Raad van Commissarissen. Lindres jr. zal rechtstreeks aan Ferry Moolenschot gaan rapporteren.