Jumbo en Coop bereiden claim tegen Sligro voor

0
Leestijd: < 1 minuut

Jumbo en Coop, het consortium dat vorig jaar de Emté-supermarkten overnam van de Sligro Food Group, bereiden een juridische claim tegen Sligro voor.  Als reden wordt genoemd dat de winstontwikkeling van de inmiddels omgebouwde Emté-winkels niet aan de verwachtingen voldoet.

Sligro, dat als beursgenoteerd bedrijf verplicht is dit soort koersgevoelige informatie naar buiten te brengen, zegt in een verklaring dat het zich niet herkent in de verwijten die door het consortium rond dit thema aan haar adres worden gemaakt en neemt daar afstand van. De omvang van een mogelijke claim is Sligro niet bekend.

CFO Ton van Veen van Jumbo wilde desgevraagd door het FD niets kwijt over de hoogte van de claim, maar bevestigde wel dat er een claim namens het consortium in voorbereiding is.

Het consortium van Jumbo en Coop namen in 2018 Emté over van Sligro na een lange periode waarin de supermarkttak minder presteerde dan de markt. Aandeelhouders van Sligro drongen daarom al enige tijd aan op de verkoop van de Emté-supermarkten. Naar verluidt vertegenwoordigde de transactie rondom Emté een waarde van circa € 410 miljoen.

Koers Sligro

Volgens de persverklaring van Sligro stelt het consortium dat in de fase na de transactie de brutowinstmarge van Emté zich niet in overeenstemming met hun verwachtingen ontwikkeld. Bekend was echter dat Emté, dat in 2017 goed was voor een omzet van € 828 miljoen en een marktaandeel van 2,5% vertegenwoordigde, niet goed presteerde.

Sligro bereidt zich naar eigen zeggen voor op de volgende stappen in dit proces en ziet een eventuele juridische procedure met veel vertrouwen tegemoet. Het aandeel Sligro – jarenlang een beurslieveling – is sinds de verkoop van Emté stevig gedaald en staat sinds begin dit jaar op een verlies van 22%.