Jumbo Foodmarkt Breda geopend

0
Leestijd: 2 minuten

De veelbesproken mega-Jumbo in Breda (6.000 m2) is vanochtend onder grote belangstelling geopend. Burgemeester Peter van der Velden van Breda verrichtte de opening in aanwezigheid van de familie van Eerd en vestigingsmanager Marcel Vugts en zijn team. Volgens EFMI-directeur Laurens Sloot getuigt de winkel van lef van de kant van de familie Van Eerd, maar zal het een hele klus worden om winkel rendabel te maken.

Een drukke dag voor de Bredase burgemeester Van der Velden. Eerst vanochtend de opening van de grootste supermarkt van het land en vanmiddag de koninging op bezoek op de KMA. Van der Velden verrichtte de opening onder grote belangstelling van pers en publiek. De toegezegde bos bloemen voor de eerste 1.000 klanten zullen dan ook probleemloos hun weg vinden.

Jumbo Foodmarkt biedt met 35.000 producten het meest uitgebreide foodassortiment van Nederland. In geen enkele andere supermarkt is de keuze zo groot. Boodschappen doen wordt hier een belevenis. Naast een tal van bijzondere producten, kent Jumbo Foodmarkt tientallen koks en vakspecialisten die ter plaatse nationale en internationale gerechten bereiden. Klanten kunnen deze gerechten kant en klaar mee naar huis nemen of het gerecht ter plekke eten in het Foodmarkt Café. Natuurlijk kunnen ze de ingrediënten ook los kopen en thuis zelf aan de slag gaan. Het bijzondere van dit concept is dat klanten erop kunnen vertrouwen dat alles verkrijgbaar is tegen gegarandeerd de allerlaagste prijs.
 
Volgens EFMI-directeur Laurens Sloot getuigt het van lef om midden in een economische crisis de grootste en meest luxueuze supermarkt van Nederland te openen. De opening komt ook nog eens bovenop de grote ombouwoperatie van C1000-winkels waar Jumbo middenin zit. Volgens Sloot zet Jumbo zich met deze Foodmarkt nadrukkelijk op kaart als culinaire supermarkt. Hij ziet de winkel als proeftuin voor de reguliere Jumbo’s en verwacht dat succesvolle concepten van deze mega-Jumbo op termijn worden uitgerold naar de andere winkels.

Sloot verwacht wel dat het een hele toer wordt om de 6.000 m2 vol met ambacht, bediening en service (en dus navenante loonkosten) rendabel te maken. De Bredase mega-Jumbo zou zeker € 1 miljoen omzet per week nodig hebben.