Jumbo gaat weer door in België: ‘Deurne’ open

0
Leestijd: < 1 minuut

Jumbo heeft de draad weer opgepakt. Gisteren is in Deurne, een voorstad van Antwerpen, een Jumbo geopend van zo’n 2.000 m2 vvo.

Eind vorig jaar begon Jumbo met winkels in België. Nadat een aantal van drie Jumbo’s geopend was, stokte de opmars door de komst van de coronapandemie. De grens tussen België en Nederland ging zo goed als dicht. Enkele weken terug meldden we al dat Jumbo in Deurne maar liefst twee Jumbo’s zou openen. Die eerste zou een pand zijn waar voorheen een Carrefour Market in zat, de tweede is een filiaal dat voorheen de naam ‘Supermarkt Francken’ droeg, dat ook al dicht is. Supermarkt Francken was onderdeel van, of aangesloten bij, Alvo. En van Alvo heeft Jumbo twee van deze vestigingen overgenomen.

In het persbericht spreekt Jumbo van, uiteraard, beste service, grootste assortiment, laagste prijzen en nog eens de ‘Zeven Zekerheden’ van de formule, en uiteraard producten van La Place, maar Jumbo raakt kennelijk ook steeds meer thuis in ‘de Vlaamse pot’.

Jumbo Deurne biedt bijvoorbeeld vers bereid stoofvlees, vlees en beenham van Belgische komaf, en filiaalmanager Jelle van Gansen spreekt in dat bericht ook van ‘vers gemalen préparé’. Daarnaast: ter plekke bereide sushi, vers gebrande noten, vers bereide pizza’s en Jumbo noemt in het persbericht Wapenaer-kaas als een van de ‘unieke Jumbo-producten’.