Jumbo gaat weer verder met bouwen in België

0
Leestijd: < 1 minuut

De opmars van Jumbo in België stond even stil, vanwege de coronaperikelen. Maar binnenkort gaat er weer een nieuwe Jumbo open. Hoe dan ook, die geplande twintig voor dit jaar, dat gaat ‘m niet worden.

Dat meldt het Belgische RetailDetail. Jumbo begon in november vorig jaar met zijn intocht in België, maar na de derde Jumbo in België veranderde de coronacrisis een hoop. Denk alleen al aan de dichte grens tussen Nederland en België: dan wordt verbouwen best moeilijk. Maar nu blijkt ook die draad, zoals zo vele andere, weer opgepakt te kunnen worden.

Over enkele weken opent Jumbo een filiaal in Deurne, een voorstad van Antwerpen. En niet lang daarna blijkt er in datzelfde Deurne nog een tweede Jumbo te komen. Die eerste is naar eigen zeggen van RetailDetail een pand waar voorheen een Carrefour Market in zat, de tweede is een filiaal met de naam ‘Supermarkt Francken’, dat ook al dicht is. Supermarkt Francken was onderdeel van, of aangesloten bij, Alvo. En van Alvo heeft Jumbo twee van deze vestigingen overgenomen.

Dan moet Jumbo verder nog wel rap zijn, wil het een oorspronkelijke doelstelling halen; die van ‘twintig Jumbo’s eind 2020’. Maar Peter Isaac, directeur Jumbo België, heeft al bekendgemaakt dat dat niet meer reëel is. Het doel is nu: tien.