Jumbo geeft La Place-restaurants in handen van Vermaat

0
Leestijd: 2 minuten

Jumbo Groep Holding en Vermaat Groep hebben gisteren bekendgemaakt dat Vermaat de exploitatie, de activa en de medewerkers van 44 La Place-restaurants van Jumbo overneemt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Jumbo blijft wel eigenaar van het merk La Place en zal ook los van Vermaat verder gaan met de formule La Place, bijvoorbeeld met formulevariant La Place Express, vier stationslocaties, de internationale franchise (La Place-vestigingen van Barcelona tot Toronto tot Bali) en zes eigen restaurants. Ook zal Jumbo verdergaan met de opname van La Place-producten in Jumbo-supermarkten.

Chief commercial officer Colette Cloosterman-van Eerd van Jumbo meldt in het persbericht dat de toekomst van La Place er ‘rooskleurig’ uitziet, een opmerkelijk optimistische uitlating in een periode met een gesloten horeca, zeker als we bedenken dat op horecasites kreten als ‘hou vol’ aan de orde van de dag zijn. Maar zij doelt dan op het gisteren bekendgemaakte besluit. In het bericht legt Cloosterman-van Eerd uit: “In het uitzonderlijke jaar 2020, waarin we onze restaurants voor een groot deel gesloten moesten houden, hebben we op verschillende fronten gekeken naar verbeteringen en vernieuwingen waarmee we sterker uit de coronacrisis kunnen komen. Niet alleen zijn we gekomen met aanpassingen van ons restaurantconcept die beter aansluiten bij deze tijd. Ook hebben we mogelijke samenwerkingsverbanden onderzocht die de restaurants operationeel kunnen versterken.”

Rick Zeelen, ceo van Vermaat, zegt: “De coronaperiode is niet gemakkelijk geweest voor Vermaat en onze medewerkers, maar we hebben dit langetermijndoel nooit uit het oog verloren.” Dat doel is de groei van Vermaat in binnen- en buitenland. In het persbericht wijst Zeelen erop dat Vermaat al vóór dit besluit twee La Place-vestigingen exploiteert, een restaurant in het Designer Outlet in Roosendaal en een restaurant bij vliegveld Acht in Eindhoven.

Opmerkelijk is verder ook dat Vermaat opnieuw banden aanhaalt met partijen in de levensmiddelensector. In september 2019 nam Vermaat de levensmiddelenketen Stach over, van initiatiefnemer Stach Schaberg. Het besluit is momenteel nog geen realiteit. Eerst dienen de ondernemingsraden van zowel Jumbo als La Place het met dit voornemen eens te zijn en ook de mededingingsautoriteit ACM moet nog ja zeggen tegen dit besluit. Jumbo en Vermaat gaan ervan uit dat dat vóór april zal gebeuren, waarna de overdracht met ingang van 1 april realiteit is.

De overdracht houdt in dat zo’n 1.300 medewerkers op 1 april bij Vermaat in dienst komen, ook zullen enkele medewerkers van La Place in Veghel mee overgaan.