Jumbo-grondlegger Karel van Eerd overleden

0
Leestijd: < 1 minuut

Jumbo heeft vandaag (15 december) bekendgemaakt dat de familie Van Eerd tot groot verdriet heeft laten weten dat Karel van Eerd (84) in hun bijzijn is overleden. “Karel van Eerd heeft zijn sporen verdiend als grondlegger van Jumbo Supermarkten. Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, bleef hij tot op het laatste moment nauw bij Jumbo betrokken als president-commissaris.”

De verklaring van de familie Van Eerd: “Karel, ons pa, was voor ons een fantastische man en vader, een echte familieman. We gaan hem enorm missen. Niet alleen binnen de familie, maar ook binnen ons familiebedrijf. Hij heeft gezorgd voor het ijzersterke fundament van Jumbo. Met zijn ongeremde ondernemerschap en passie voor de klant heeft hij samen met ons Jumbo laten groeien tot de tweede supermarktketen van Nederland. We zijn dan ook dankbaar en trots dat hij vorig jaar het Koninklijk predicaat van Jumbo Food Groep nog zelf in ontvangst heeft kunnen nemen. Een mooie erkenning en bekroning op zijn levenswerk.”

Het overlijden van Karel van Eerd is niet alleen een groot verlies voor de familie maar ook voor Jumbo, aldus Jumbo. “Iedereen binnen Jumbo leeft intens mee met zijn vrouw Kitty van Eerd en kinderen Colette, Frits en Monique en is hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor Jumbo heeft betekend. Karel van Eerd was een echte pionier met het lef om dingen anders te doen. Zijn unieke retailfilosofie blijft altijd doorklinken binnen Jumbo.”