Jumbo opent nieuwe hub in Breda

0

Jumbo Supermarkten heeft een nieuwe centrale thuisbezorglocatie (hub) in Breda voor directe bezorging van online bestelde boodschappen in de regio West-Brabant. De boodschappen werden voorheen bezorgd vanuit diverse Jumbo-winkels. Door de grote groei van de online bestellingen liepen zij echter tegen de grenzen van hun bezorgcapaciteit aan. Met de nieuwe hub kunnen nog meer klanten bediend worden. Ook krijgen zij de keuze uit meer bezorgmomenten.

De nieuwe hub is gevestigd aan de Neerloopweg in Breda. Vanaf deze locatie worden de boodschappen direct thuisbezorgd bij online klanten in de regio West-Brabant. Online klanten kunnen bij het bezorgen dezelfde goede service verwachten als tot dusver vanuit de winkels en zij kunnen kiezen uit kortere bezorgslots. Na de zomer zullen ook de klanten in de Drechtsteden worden bediend vanuit deze thuisbezorglocatie.

Efficiënt bezorgen

Het aantal online bestellingen bij Jumbo groeit hard. Om deze boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo op meerdere plekken in Nederland kleinere distributiecentra voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorglocatie is de capaciteit beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.

Online bezorgcapaciteit

De hub in Breda is Jumbo’s vijfde centrale thuisbezorglocatie. Eerder zijn hubs geopend in Amsterdam, Den Bosch (bij het E-Fulfilment Center – EFC), Middelburg en Utrecht. Ook wordt begin volgend jaar een nieuw EFC geopend in Bleiswijk dat tevens dienst zal doen als hub. Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag naar thuisbezorging, staan de uitbreiding van meerdere hubs en het vergroten van de online bezorgcapaciteit hoog op de agenda. Hiermee zorgt Jumbo voor een nog sterker omnichannel aanbod voor klanten.