Jumbo Radio nu ‘elke dag’

0
Leestijd: < 1 minuut

Sinds deze week heeft Jumbo een eigen radiostation dat dag in, dag uit uitzendt, voor in de winkels en voor in de dc’s. ‘Elke werkdag’, vermeldt Jumbo in het persbericht. Maar dat zou ook wel ’s elke dag kunnen zijn, omdat Jumbo’s ook op zaterdag open zijn en ook op zondag…

Hoe dat dan precies zit, geen idee. Maar hoe dan ook, hiermee heeft Jumbo de primeur in Europa van een radiostation in handen van een supermarktbedrijf. Niet alleen muziek en zonder ‘aan-elkaar-praters’ zoals ooit Sky Radio daarmee begon, maar met dj’s Kristel van Eijk en Daniël Smulders als vaste ‘uitzendkracht’. De vestiging van Jumbo Radio? Geen Hilversum, maar Veghel.

Jumbo Radio is niet nieuw. Jumbo startte hier twee jaar geleden al mee. Dé verandering is: twee dj’s erbij. Daarvóór omvatte de zender ‘non-stop-muziek’, zoals dus het genoemde Sky Radio.

Een Europese primeur, aldus Jumbo. O, dat wil dus zeggen dat er in andere werelddelen al een radiozender van een supermarktbedrijf is? Jazeker. Er was al ‘Walmart One’. En sinds juni van dit jaar is er een tweede Walmart-radiozender bijgekomen: ‘Walmart Two’.

Goed, als we dan wat verder naar de concurrentie kijken, dan is Amazon in dit opzicht natuurlijk nog jaren vooruit, met Amazon Prime Video, een streamingdienst met eigen tv-series, met een eigen filmproductiemaatschappij en zo. Maar dat is ‘appels met peren’, want Amazon biedt dat de consument aan. Walmart en Jumbo gebruiken hun radio voor de winkels en de dc’s, voor klanten en medewerkers.