Jumbo stoot HR af

0
Leestijd: < 1 minuut
Jumbo is maakt vandaag bekend dat het opnieuw twee bedrijfsonderdelen wil afstoten. Het gaat om de activiteiten van de afdelingen HR Support en Salarisadministratie. Jumbo brengt deze activiteiten onder bij Raet, marktleider op het gebied van HR-dienstverlening in ons land. De uitbesteding maakt deel uit van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde.
Jumbo heeft inmiddels al diverse bedrijfsonderdelen afgestoten. Zo ging de winkelautomatisering naar Simac, de financieel-administratieve dienstverlening aan franchisers naar BDO en de centrale slagerij aan Meat Friends.
Om tot een slagvaardiger bedrijf te komen, wil Jumbo zich concentreren op de kernactiviteiten. Uitgangspunt bij de voorgenomen outsourcing is dat alle medewerkers één op één mee overgaan naar Raet. Financiële details worden niet bekend gemaakt. De bedrijven nemen de komende periode de tijd om de transactie nader uit te werken, aldus Jumbo.

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten over de plannen: “Na een zorgvuldig proces is Raet als dienstverlener naar voren gekomen. Raet is een betrouwbare partner en een toonaangevende speler in de markt voor HR-dienstverlening. Ik ben verheugd dat alle medewerkers hun baan behouden en in dienst kunnen treden bij Raet.”
Kobe Verdonck, CEO van Raet: “We zijn verheugd om een partnership met Jumbo te starten. De afgelopen maanden hebben uitgewezen dat er een sterke fit is tussen Jumbo en Raet. Deze overeenkomst past perfect in de Raet strategie als HR Solutions Provider, waarbij wij inzetten op een combinatie van toonaangevende HR Software en HR Services.”
De ondernemingsraden zijn geïnformeerd en de adviesaanvragen zijn ingediend. Ook de vakorganisaties en de SER zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de voorgenomen outsourcing.