Jumbo toont interesse in Belgische markt

0
Leestijd: < 1 minuut
Jumbo toont bij monde van CFO Ton van Veen interesse in de Belgische markt. Volgens Van Veen is in het meerjarenplan van Jumbo de optie voorzien om de Belgische markt te betreden. Van Veen doet de uitspraak tegenover het Belgische vakblad Gondola.
Van Veen: “Laten we zeggen dat we het zeker niet uitsluiten. Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn. We willen werken vanuit dezelfde filosofie, met een combinatie van omnichannel, online en foodmarkten. Het vergt een goeie voorbereiding en strategie als we naar België gaan. We zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België.”
“In Nederland hebben we een hele specifieke situatie. We hebben nog altijd een 20-tal supermarktketens, dat is veel in vergelijking met Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs België. De klein supermarktketens doen hier samen hun inkopen, waardoor ze competitieve prijzen kunnen aanbieden. Dat is één aspect dat al anders is. We bekijken dat allemaal eerst zorgvuldig.”
Speculaties over een gang van Jumbo naar België zijn niet nieuw – en ook niet geheel onlogisch. Aanleiding voor het interview van Van Veen met Gondola is vooral dat de Jumbo-CFO later deze maand spreker is op een evenement van het Belgische vakblad.