Jumbo verwacht flinke kerstdrukte

0
Leestijd: < 1 minuut
Tijdens de laatste twee dagen voor Kerst verwacht Jumbo in totaal zo’n 1,1 miljoen winkelbezoeken in zijn 580 winkels. Daarnaast verwacht Jumbo dit jaar een bijna verdubbeling van het aantal online bestellingen. Tijdens deze kerstdrukte geven klanten zo’n 50% meer uit, veelal aan kerstklassiekers als gerookte zalm en varkensrollade. Vorig jaar werden maar liefst een kwart miljoen kerststollen verkocht. Met het oog op de verwachte topdrukte openen 152 Jumbo winkels ook op Eerste Kerstdag de deuren. Op Tweede Kerstdag zijn bijna 500 winkels geopend.
Niet alleen in de winkels, maar ook online verwacht Jumbo dus veel extra drukte. Jumbo rekent op bijna een verdubbeling van het aantal online bestellingen ten opzichte van vorig jaar. In de distributiecentra, het e-fulfilment center in Den Bosch en op de weg zet Jumbo de komende weken dan ook extra capaciteit in om klanten op tijd van alle boodschappen te voorzien.

Ook in de winkels zet Jumbo extra personeel in. “Kerst is een drukke maar erg gezellige periode onze winkels. Onze medewerkers bieden klanten graag een helpende hand: bij het vinden van de mooiste kerstproducten tot het inpakken van de boodschappen”, aldus Wim Junte, directeur marketing a.i. bij Jumbo.