Jutta van Rheenen nieuwe financieel directeur Jan Linders

0
Leestijd: < 1 minuut

Jan Linders heeft Jutta van Rheenen (41) tot nieuwe cfo (chief financial officer) benoemd. Van Rheenen (fotobron: Jan Linders) is afkomstig van Albert Heijn, waar ze op dit moment nog ‘vice president finance operations’ is. Van Rheenen is de opvolgster van Hans Jaspers, die enkele maanden geleden bekend liet maken dat hij – begin 2023 – na zeventien jaar bij Jan Linders naar iets anders uitkijkt. En bovendien zei hij erbij dat wat hem betreft ook Jan Linders na zeventien jaar Hans Jaspers aan iemand toe zou mogen zijn.

Van Rheenen start met ingang van 1 november. Volgens het persbericht van Jan Linders heeft Van Rheenen meer dan vijftien jaar ervaring in ‘finance in food retail’. “Bij Ahold Delhaize en Albert Heijn heeft zij de afgelopen jaren als respectievelijk (sr.) business controller, (sr.) finance manager en vervolgens finance director vanuit de financiële discipline haar bijdrage geleverd aan diverse bedrijfsonderdelen en deze goed leren kennen.” De functie van ‘vice president finance operations’ bij AH vervult zij sinds 2019 en houdt de verantwoordelijkheid in voor ‘de gehele winkeloperatie van Albert Heijn’. Ook is zij lid van het ‘finance management team’.

Algemeen directeur Ferry Moolenschot meldt in het persbericht dat Van Rheenen “met haar jarenlange ervaring en brede ervaring in de sector veel kan inbrengen en onze organisatie verder kan brengen”. Zij wordt verantwoordelijk voor financiën, maar ook voor ict. Moolenschot: “Dat Jutta Limburgse roots heeft en Jan Linders en ons marktgebied daardoor goed kent, is een waardevolle bijkomstigheid.” Van Rheenen zelf laat via het persbericht o.a. weten Jan Linders goed uit haar jeugd te kennen. En zij meldt dat Jan Linders in het zuiden “nog altijd een groeiend marktaandeel” heeft.