De Kameleons helpen start- en scale-ups

0
Leestijd: 2 minuten
Stel, je kunt je bedrijf zonder meer karakteriseren als start-up. Je bedrijf is nieuw. Of je bent geen start-up meer, je zit in een volgende fase, je bent zogezegd een ‘scale-up’. Maar: je potentiële klantenkring ziet jou niet genoeg of ziet niet genoeg wat jouw toegevoegde waarde of onderscheidend vermogen is. Dan?
Dan zijn er nog altijd: de Kameleons! Wat zijn de Kameleons? Dat is een netwerkgroep van mensen die allemaal als interimmanager werkzaam zijn, vooral in de levensmiddelensector, maar niet uitsluitend. Het is een netwerkgroep van mensen die management- en directiefuncties vervullen en hebben vervuld, in sales management, marketing management, category management, product management, trade marketing en zo maar door. Deze netwerkgroep bestaat nu ongeveer drie jaar, de leden komen vier keer per jaar bij elkaar op een vaste locatie nabij Zeist en behalve onderling netwerken (‘waar zit jij nu tegenwoordig?’) is er doorgaans een spreker met een onderwerp dat op de levensmiddelensector betrekking heeft. En mocht hierdoor de indruk ontstaan dat allemaal om mensen gaat die bij leveranciers van het supermarktassortiment werken: nee, er werken ook leden bij supermarktorganisaties. Formulemanagement, category management, van die taken.
En wie wil weten wie dat dan zoal zijn? Er is een site, Met, anders dan andere netwerkverenigingen in onze sector, een voorstelling van de leden. Voor alle duidelijkheid: FoodPersonality is verbonden aan deze netwerkclub en de mensen van dit blad zijn doorgaans ook bezoeker van de bijeenkomsten, met als begrijpelijke voorwaarde dat vertrouwelijke zaken die op zo’n avond voorbijkomen, niet meteen bij wijze van spreken in de volgende editie als ‘onthulling’ te lezen is.
Maar nou even terug naar de vraag wat deze groep met start-ups te maken heeft.
Tijdens de laatste bijeenkomst van afgelopen jaar werd een avond georganiseerd waarbij vier start-ups zich konden presenteren aan de groep. Maar dan niet met als boodschap ‘wie ben ik/wie zijn wij en hoe goed boeren we de laatste tijd?’, nee, behalve dan dat alle vier zichzelf en hun bedrijf presenteerden, legden zij de groep ook hun dilemma’s en uitdagingen voor: ‘op welk punt kom ik niet verder?’, ‘waar loop ik de laatste tijd tegenaan?’, ‘voor welke T-splitsing sta ik nu en welke kant zou ik uit moeten?’. En de netwerkgroep zou daar dan antwoord op moeten geven.
Lees het volledige artikel op Issuu (zie hieronder).