Kapitaalinjectie voor alcoholloze Nix & Nix

0
Leestijd: < 1 minuut

Nix & Nix, de online-slijter voor alcoholvrije dranken, die in mei vorig jaar ook begon met een eerste slijterswinkel in Haarlem, heeft een kapitaalinjectie gekregen van € 750.000. Het grootste deel van dat bedrag is afkomstig van 033 Ventures, een investeringsbedrijf uit Amersfoort. 033 Ventures is van Carl Verheijen en Sven Freeling, die – aldus een persbericht van Nix & Nix – willen investeren in de markt van ‘bewust drinken’. Daarnaast gaat het om geld van zogeheten ‘informele investeerders’.

Oprichter Wim Boekema (foto; bron: FoodPersonality) meldt in dat persbericht dat met die injectie nieuwe locaties zullen worden geopend. Maar ook: dat hiermee de organisatie kan worden voorbereid om de doorgroei naar locaties in geheel Nederland. In oktober vorig jaar breidde Nix & Nix al uit, met drie pop-upwinkels, in Nieuwegein, Leiderdorp en Heerhugowaard. Dat ging gepaard met steun van winkelvastgoedonderneming Wereldhave, dat panden aanbood aan Nix & Nix om zodoende ook de leegstand tegen te gaan. Gemikt werd op een tijdelijke opening tijdens de feestdagen en ‘Dry January’.

Daarvan is Heerhugowaard een blijvertje geworden. Boekema legt desgevraagd uit: “De andere twee waren niet succesvol genoeg om tot een blijvend filiaal om te vormen. Daar hadden we te weinig aanloop. Maar in Heerhugowaard wel en dus hebben we nu in Haarlem en Heerhugowaard een winkel.”

Boekema noemt niettemin de ontwikkeling van Nix & Nix ‘stormachtig’. Het aanbod alcoholvrij groeit en de belangstelling van consumenten ook. Verder werkt Boekema aan een nieuwe investeringsronde, in de eerste helft van volgend jaar.