Kees Kruythoff weg bij Livekindly Collective

0
Leestijd: < 1 minuut

Ex-Unilever-directeur Kees Kruythoff zou niet meer werkzaam zijn voor Livekindly Collective. Kruythoff, die enkele maanden geleden in een interview in Het Financieele Dagblad meldde dat hij de opvolger van ceo Paul Polman bij Unilever zou kunnen worden, in plaats van de huidige ceo Alan Jope, ging weg bij Unilever om met het duurzaamheidsmerk ‘Livekindly Collective’ te starten. Hij zou een van de ambassadeurs worden van het duurzaamheidsmerk voor eten, drinken, mode, vrijetijdsbesteding etc., maar hij is weg bij dat bedrijf en merk. Dat meldt Het Financieele Dagblad enkele dagen terug (foto: Kees Kruythoff (midden) in gesprek met Walter Kluit (voorheen o.a. Bakkersland en de Bioderij, vandaag de dag ‘operating partner’ van investeerder Victus Participations) na zijn presentatie op het Nationaal Food Congres november vorig jaar, over Livekindly Collective; fotobron: archief FoodPersonality).

In een persbericht schrijft Livekindly Collective dat het bedrijf en Kruythoff in goede overeenstemming uit elkaar zijn gegaan en dat Kruythoffs rol als ceo en voorzitter van de raad van bestuur tijdelijk wordt overgenomen door drie collega’s. Die drie personen zijn: cfo David Knopf, coo Malik Sadiq en ceo Noord-Amerika Anja Grunefeld. Het Financieele Dagblad meldt: “Kruythoffs vertrek is opmerkelijk, omdat hij nog geen tweeënhalf jaar in het bestuur zat van Livekindly, dat even lang bestaat. Voordat hij die rol op zich nam, werkte hij 29 jaar bij Unilever. Ook daar zat hij tot zijn vertrek in de raad van bestuur. Kruythoff keerde het miljardenbedrijf in 2020 de rug toe toen de rol van directeur niet zoals verwacht naar hem ging, maar naar zijn collega Alan Jope.”
Er zou ook sprake zijn van een beursgang van Livekindly Collective, maar de krant meldt dat dat in het huidige beursklimaat met vooral dalingen onwaarschijnlijk lijkt.