Kerstomzet ruim voorbij miljard; nieuw record

0
Leestijd: < 1 minuut

Het CBL verwacht dat de omzet in de kerstweek op ruim 1 miljard uitkomt. Daarmee wordt naar verwachting een nieuw record gevestigd als het gaat om de kerstomzet van supermarkten.

Piekmomenten in de supermarkten zijn de zondag en maandag voor Kerst. Voor versproducten zal de grootste drukte op maandag 24 december zijn. Ook online wordt veel drukte verwacht. Veel winkels adviseren dan ook om al vroegtijdig een bezorgmoment te reserveren.

Voor wie ook op Eerste en Tweede Kerstdag een boodschap wil doen, zijn er een flink aantal supermarkten geopend. Naar verwachting zullen zo’n 727 supermarkten op Eerste Kerstdag open zijn. Dit is een toename van bijna 4% ten opzichte van vorig jaar. Op Tweede Kerstdag zijn 2.265 supermarkten geopend, wat betekent dat meer dan de helft van de Nederlandse supermarkten dan open zijn.

Met Kerst maken mensen er een gezellig familie- en vriendenfeest van. Er wordt flink uitgepakt, zowel qua versieringen als met culinaire versnaperingen. De koelkast wordt gevuld met veel verse producten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Supermarkten spelen daar op in en bieden veel kant-en-klare of makkelijk te bereiden versproducten aan.

Veelverkochte producten zijn verspakketten, pureersoepen en ovenschotels. De traditionele rollade en ovenschotels ontbreken ook dit jaar niet. Honderdduizenden medewerkers werken lange dagen om ervoor te zorgen dat de consument zijn eten en drinken voor de kerstdagen in huis krijgt (en supermarkten een hoge kerstomzet realiseren).