Koen Regout nieuwe managing director Verkade

0
Leestijd: < 1 minuut

Koen Regout is benoemd tot Managing Director van Koninklijke Verkade NV, fabrikant van onder meer Verkade en Sultana. Regout volgt in zijn nieuwe functie Jorrit van Erp op. Regout krijgt als managing director de verantwoordelijkheid over alle commerciële zaken van Pladis in Nederland. Verkade maakt sinds een aantal jaren namelijk deel uit van het van oorsprong Turkse maar wereldwijd opererende koekjes- en chocoladebedrijf Pladis.

Voordat Regout in dienst kwam bij Pladis was hij marketing- en verkoopdirecteur bij de Nederlandse Staatsloterij, marketing- & innovatiedirecteur bij zorgverzekeringsmaatschappij VGZ en marketingdirecteur bij United Biscuits in Nederland, het voormalige moederbedrijf van Verkade. Tussen zijn commerciële banen door was Koen werkzaam voor Artsen zonder Grenzen als manager van ziekenhuizen in Congo, Soedan en Somalië.

Over zijn nieuwe aanstelling zegt Koen: “Ik ben trots dat ik de leiding krijg over Koninklijke Verkade NV en dat ik weer deel mag uitmaken van het enthousiaste team achter Nederlands’ meest geliefde koekjes- en chocolademerk. Samen gaan we ervoor zorgen dat we de meest heerlijke producten blijven ontwikkelen waar onze consumenten van kunnen genieten en dat we onze business op de Nederlandse markt verder uit kunnen bouwen.”

Als reactie op de nieuwe leiding in Nederland zegt Emin Birsel, de managing director van Pladis in Europa: “We zijn heel blij dat Koen terug is en dat we hem mogen verwelkomen bij de Pladis-familie. Hij is niet alleen bekend met de merken van Koninklijke Verkade NV, hij brengt vanuit zijn eerdere posities ook veel nieuwe ervaring mee op het gebied van strategie, sterk leiderschap en merken. Hij zal een essentieel onderdeel uitmaken van het laten groeien van onze business in Nederland.”