Koningin Maxima viert jubileum brouwerij Bavaria mee

0
Leestijd: < 1 minuut

Gisteren was koningin Maxima aanwezig bij de officiële opening van het 300-jarige jubileum van de Bavaria-brouwerij. Tijdens een bezoek aan de brouwerij in Lieshout ontmoette de koningin 6e, de 7e en 8e generatie van de familie Swinkels en tijdens een rondleiding door brouwerij Bavaria sprak zij met verschillende medewerkers. Tot slot werd in het bijzijn van de koningin een speciaal 300-liter jubileumvat aangeslagen en werd er – uiteraard – geproost met enkele honderden VIP-gasten.

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “We zijn zeer vereerd dat we Koningin Maxima hebben mogen ontvangen ter ere van ons 300-jarig bestaan. Het is een erg mooi en belangrijk moment in de historie van ons familiebedrijf en iedereen die bij onze familie hoort. We staan stil bij hoe we de afgelopen 300 jaar gebrouwen en gebouwd hebben, waarbij bijzondere anekdotes en herinneringen voorbij komen. We kijken ook naar hoe de toekomst van ons familiebedrijf er uitziet en hoe we het nog mooier door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. We hebben het behalen van dit bijzondere jubileum mede te danken aan onze mensen. Daarom vieren we onze verjaardag groots met onze medewerkers en hun partners, onze relaties én koninklijk bezoek! Allemaal op de brouwerij in Lieshout, de plek waar ons brouwersverhaal begon.”

De viering van het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria begon op 27 maart met de overhandiging van het predicaat koninklijk aan Swinkels Family Brewers door de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant Wim van de Donk. Het bedrijf heet nu officieel dan ook Royal Swinkels Family Brewers.