Laurens Sloot (EFMI) Foodmanager van het Jaar

0
Leestijd: 2 minuten
Vanavond is Laurens Sloot, algemeen directeur van EFMI Business School en bijzonder hoogleraar retailmarketing aan de Rijksuniversiteit Groningen, verkozen tot Foodmanager van het Jaar. De uitverkiezing vond traditiegetrouw plaats op het Nationaal Food Congres dat vandaag en morgen wordt gehouden in het Kurhaus in Scheveningen.
Het juryoordeel luidt als volgt: “Wij willen Laurens Sloot tot Foodmanager van het Jaar 2017 benoemen. Hij is sinds jaar en dag directeur van EFMI Business School. Die ‘business school’ is een van de belangrijke denktanks binnen de levensmiddelensector en biedt door de vele opleidings- en verdiepingsmogelijkheden elke manager die werkzaam is voor een supermarktbedrijf of een levensmiddelenproducent de kans tot persoonlijke professionele ontplooiing.
Laurens Sloot heeft door de jaren heen EFMI Business School tot een florerende kennisinstelling en opleidingenhuis voor de sector ontwikkeld, een prestatie waar elke manager ook plezier en profijt van kan hebben als hij of zij dat wil.”
“Daarnaast zien wij Laurens Sloot als een branchedeskundige die naar buiten toe, en daarmee voor een publiek buiten onze sector, begrijpelijk en helder kan uitleggen met welke kansen en bedreigingen de levensmiddelensector van doen heeft. Hij doet dat consequent op een bedachtzame en beschouwende wijze, en altijd met het grootst mogelijke respect voor de marktpartijen die hij in zijn beschouwingen onder de loep neemt.”
De Foodmanager van het Jaar is een initiatief van FoodPersonality, maandblad voor de supermarktsector.
De Foodmanager van het Jaar wordt gekozen in drie beoordelingsronden. De redactie van FoodPersonality stelt elk jaar een lijst op van tien tot vijftien kandidaten die werkzaam zijn in de levensmiddelensector. Vervolgens maakt de Raad van Advies van het Nationaal Food Congres van deze kandidatenlijst een shortlist. Vervolgens buigt een andere jury zich over deze shortlist, namelijk de vijf laatste gekozen Foodmanagers van het Jaar, voor zover zij in de gelegenheid zijn hieraan mee te doen. Dit jaar zijn dat (met daarbij de functies die zij op dit moment vervullen):
• Gerard van Dulmen, directeur inkoop Superunie
• Sander van der Laan, chief executive officer Action
• Peer Swinkels, chief commercial officer Bavaria.
Hieraan is René van Klooster toegevoegd, als voorzitter van de raad van advies van het Nationaal Food Congres. Hoofdredacteur Gé Lommen van FoodPersonality is niet-stemhebbend voorzitter van deze jury.
Als laatste vindt overleg plaats met de voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL, koepelorganisatie supermarktketens) en van de voorzitter van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI, koepelorganisatie levensmiddelenfabrikanten). De CBL-voorzitter is Bert Roetert, de FNLI-voorzitter is Bas van den Berg.