Leendert van Eck nieuwe commercieel directeur Poiesz

0
Leestijd: 2 minuten

Na het vertrek van Harrie Westra, afgelopen maart, als commercieel directeur van Poiesz Supermarkten is de directie en de Raad van Commissarissen blij aan te kondigen dat Leendert van Eek met ingang van 30 mei 2022 als de nieuwe commercieel directeur wordt aangesteld. Van Eck is afkomstig van Deen Supermarkten, de supermarktorganisatie die vorig jaar werk verkocht aan Albert Heijn, Dekamarkt en Vomar.

In een persverklaring wordt Van Eck door Poiesz omschreven als een people manager met een heldere kijk op de business, maar vooral als een ‘commercieel winkeldier’. Van Eck zal als commercieel directeur verantwoordelijk zijn voor de commercie, de marketing & communicatie, de supply chain en de operatie (de aansturing van de 69 filialen van Poiesz).

Tot vorig jaar was Leendert van Eck algemeen directeur van Deen Supermarkten, waar hij 16 jaar werkte. Daarvóór was Van Eck onder meer in dienst bij Dekamarkt, Marktkauf en Unigro. “Het carrièrepad heeft ervoor gezorgd dat Leendert van Eck meer dan geëquipeerd is om, in lijn met de ambities van Poiesz Supermarkten van toegevoegde waarde te zijn voor de verdere
dóórontwikkeling van de onderneming”, aldus Poiesz in de persverklaring.

Van Eck: “Ik ben heel erg blij met en trots op het gegeven dat ik weer mag werken voor een prachtig en rechtgeaard familiebedrijf zoals Poiesz Supermarkten B.V. dat is! Sinds het eerste gesprek is het enthousiasme om in het Noorden van Nederland aan het werk te gaan alleen maar verder gegroeid en ik bruis van energie om er samen met alle medewerkers een groot succes van te maken.”

Ook algemeen directeur Piet Smit is verguld met het aantrekken van Leendert van Eck als commercieel directeur. “In Leendert zie ik de beoogde en gewenste commerciële en operationele roerganger die in staat is om Poiesz Supermarkten op alle fronten weer verder te brengen. De afgelopen jaren hebben we vele successen geboekt en stappen gezet, maar natuurlijk willen we te allen tijde onszelf blijven ontwikkelen om zo de continuïteit van ons prachtige bedrijf te borgen. Daarom is de komst van Leendert van Eck heel belangrijk.”