Léon Heijneman nieuwe voorzitter inkoopvereniging SuperTrade

0

Na een voorzitterschap van ruim 10 jaar zal per 30 april as. Cees Manten zijn taken bij de Coöperatieve inkoopvereniging SuperTrade U.A. overdragen aan Léon Heijneman. SuperTrade wordt momenteel gevormd door Chefs Culinar, Digross Diepvries Combinatie (De Jong Diepvries en Van der Wee Grootverbruik), Dijkgraaf Reinders, Huuskes en Interkring-vers (Verscentrum Ter Brugge, Palvé Versgroep, VAV Divers Groep, Verscentrum Ede en De Waal Vers).

Manten stond aan de basis van de inkoopvereniging en heeft de voorzittershamer vanaf de oprichting in 2008 met zeer veel enthousiasme en gedrevenheid gehanteerd. De inmiddels 72-jarige Manten is echter vooral bekend als inkoopdirecteur voor Dirk van den Broek, een rol die hij vele jaren met tenminste evenveel enthousiasme en gedrevenheid vervulde.

De nieuwe voorzitter Léon Heijneman (57) heeft met ruim 25 jaar commerciële & senior managementervaring zijn sporen binnen de foodservicemarkt verdiend. Zo was hij onder meer verkoopdirecteur bij Sligro, channel manager bij Unilever Foodsolutions en daarvoor key accountmanager bij Bestfoofds. Op dit moment werkt Heijneman bij de Sales Improvement Group.

Directie, bestuur en leden van SuperTrade zijn dan ook verheugd in Léon dè persoon te hebben gevonden om invulling te gaan geven aan deze belangrijke positie. SuperTrade-directeur Marc de Swart: “Wij verwelkomen Léon Heijneman en hebben er alle vertrouwen in dat Léon met zijn kennis en ervaring van de Foodservicebranche een bijdrage zal gaan leveren aan het verder uitbouwen en verstevigen van de positie van SuperTrade en haar leden”.