Leonard Kampschöer (Fruitmasters) geridderd

0
Leestijd: 2 minuten

Gisteren is Leonard Kampschöer van Fruitmasters door burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende 47 jaar voor de ontwikkeling en betekenis van de Nederlandse fruitteelt in binnen- en buitenland. Kampschöer heeft mede aan de basis gestaan van diverse belangrijke ontwikkelingen en innovaties in de sector.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de receptie ter ere van zijn 40-jarige jubileum bij FruitMasters in het bijzijn van familie, vrienden, telers, collega’s en relaties uit binnen- en buitenland in Restaurant Campman in Renkum.

Leonard Kampschöer is al meer dan 47 actief in de Nederlandse fruitteelt. In december 1982 kwam hij in dienst bij Fruitmasters na de sluiting van Veiling Arnhem. Vanaf dat moment is zijn inzet in Geldermalsen onmisbaar. Eerst als assistent-veilingleider, later als commercieel directeur. Gedurende deze periode heeft Kampschöer aan de wieg gestaan van de commerciële bemiddeling naast de veiling en daarmee de duurzame groei van de coöperatie. Mede dankzij Kampschöer en het team is Fruitmasters in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een speler van formaat op de Europese fruitmarkt.

Kees de Kat, ceo van Fruitmasters, bedankt Leonard voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan de coöperatie: “Samen kom je het verst! Als commercieel boegbeeld van Fruitmasters is dat motto Leonard op het lijf geschreven. Hij is een echte verbinder. Met zijn sterk ontwikkelde commerciële inzicht en uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland, gecombineerd met oog voor de mensen en de marktdynamiek wist hij Fruitmasters in Nederland en ver daarbuiten op de fruitkaart te zetten. Als mens is hij oprecht betrokken bij lief en leed binnen de coöperatie en zijn relaties. Persoonlijke en zakelijke belangen zijn voor hem van even groot belang en dat tekent hem.”

Ook telers onderschrijven Kampschöers mensgerichte persoonlijkheid. Jan Verkooijen, fruitteler en voorzitter Raad van Commissarissen van Fruitmasters, vertelt: “Leonard is een man die een enorm hart heeft voor de fruitteler. Leonard is steeds weer in staat om vanuit een onderbouwde visie de leden mee te krijgen om de juiste stappen vooruit te zetten.”

De laatste 20 jaar was een van zijn belangrijkste drijfveren om meerwaarde te creëren voor de telers met gesloten concepten mede door de oprichting van GKE (EFC) en de introductie van de eerste appelconcepten zoals Kanzi. “Door zijn kennis en drive om het beste rendement voor fruittelers te behalen, heeft Leonard ervoor gezorgd dat EFC een toonaangevend bedrijf in variety management is geworden”, vertelt Ilse Hayen ceo van EFC. “Met zijn hulp, inzicht en inspanningen is Kanzi een wereldwijd gerenommeerd clubras geworden.”

Voor Leonard Kampschöer ‘voelt werk niet als werk als je doet waar je van houdt’. Daarom denk hij voorlopig nog niet aan stoppen en zal hij verbonden blijven aan Fruitmasters. Per 1 mei heeft hij de commerciële eindverantwoording overgedragen aan Adriaan Vis. Leonard zal zich richten op de verdere uitbouw van de strategie met focus op nationale en internationale relaties en clubconcepten.