Lidl-sokken en de bedrijfskleding van supermarkten

0
Leestijd: < 1 minuut

Het begon – vorige maand – met die twee Amsterdamse jongens die besloten hadden de kleding van AH-medewerkers als ‘fashion statement’-kleding te dragen. Weer ’s wat anders dan jongetjes in een voetbalshirt van FC Barcelona of Real Madrid.

We gingen in ons februarinummer op zoek naar antwoorden op de vraag: als mensen besluiten zomaar AH-medewerkerskleren te gaan dragen, wat vindt AH daar dan van? Idem voor Jumbo, Hoogvliet, Lidl, Plus, Jan Linders etc. En trouwens, hoe zien die kleren eruit? Wat volgt is een hele hoop info over polootjes met korte mouw bij de ene en polootjes met lange mouw bij de ander.

Maar er is ook dít nog: Lidl doet steeds meer met kleding, vaak op in-outbasis, in samenwerking met voormalig topmodel Heidi Klum. Anderhalf jaar terug was er die startactie met panterprints van mevrouw Klum, daarna een ‘Lidl-show’ bij de Amsterdam Fashion Show… en nu? Sokken met Lidl-logo.

Dit zegt Lidl-woordvoerster Christine Braun erover: “We deelden deze sokken aan gasten uit tijdens de Amsterdam Fashion Show. De sokken gingen online viraal en waren niet aan te slepen. Grote kans dat we de sokken binnenkort gaan verkopen.”

En die sokken mogen mensen uiteraard privé dragen. Graag zelfs, wat Lidl betreft.
Kledingvoorschriften voor supermarktmedewerkers, zie hier het volledige artikel.