Lintje voor Henny Swinkels (VanDrie Group)

0
Leestijd: < 1 minuut

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen is Henny Swinkels, boegbeeld van kalfsvleesleverancier VanDrie Group, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Minister Gerda Verburg van LNV spelde hem vandaag de versierselen persoonlijk op.

 

Henny Swinkels (59) is als directeur corporate affairs sinds jaar en dag het gezicht van de VanDrie Group, een van de grootste kalfsvleesleveranciers ter wereld. Zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau dankt Swinkels met name aan zijn inzet voor de vleessector in het algemeen en de vleeskalversector in het bijzonder.

 

Met name Swinkels’ inzet voor het verbeteren van dierenwelzijn en diergezondheid werden genoemd. Vorig jaar introduceerde de VanDrie Group het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, een belangrijk dierenwelzijn en -gezondheidsinitiatief in de vleessector.

 

De introductie viel destijds nagenoeg samen met een felle campagne van Wakker Dier tegen kalfsvlees waarbij met name Albert Heijn op de korrel werd genomen. Albert Heijn is een belangrijke afnemer van VanDrie. VanDrie wist door de introductie van het Beter Leven-keurmerk de Wakker Dier-campagne toen grotendeels de wind uit de zeilen te nemen.

 

Minister Gerda Verburg spelde Swinkels vandaag op het ministerie van LNV in Den Haag het lintje persoonlijk op.