Magioni toch weer zelfstandig

0
Leestijd: < 1 minuut

Magioni, bekend van haar pizzabodems vol groente, is vanaf vandaag weer zelfstandig. Wel gaat Magioni daarbij nauw samenwerken met Danerolles, een bedrijf met een vergelijkbaar businessmodel, kennis van de koelversmarkt, een complementair productportfolio en eveneens gevestigd in de omgeving van Amsterdam.

Na enkele jaren als zelfstandige onderneming te hebben geopereerd, heeft Dr. Oetker in 2019 een meerderheidsbelang verkregen in Magioni. Hiermee kon het bedrijf verder werken aan haar internationale groeiambities. Een strategische heroriëntatie van Dr. Oetker maakt daar een eind aan. Dr. Oetker blijft bij de kernactiviteit van diepvriespizza’s, terwijl Magioni zich juist richt op het koelschap. De nauwe samenwerking met Danerolles moet de groeiambities van Magioni nu helpen realiseren.

Lisa Veen, head of Magioni: “We zijn blij met de conclusie die we gezamenlijk hebben getrokken om weer als zelfstandig bedrijf door te gaan en daarbij een samenwerkingspartner te zoeken. Een focus op eigen kernactiviteiten is uiteindelijk voor zowel Dr. Oetker als voor ons een randvoorwaarde voor succesvolle doorgroei.”

“In Danerolles hebben we de ideale partner gevonden om onze ambities waar te maken. Het ondernemende van dit bedrijf, gecombineerd met de kennis en het netwerk in de Europese markt voor verse merkdeegwaren, maakt dat we veel van elkaar kunnen leren. En elkaar op die manier kunnen versterken. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking”, aldus Veen.

Veen: “Het afgelopen jaar is het ons gelukt om het aandeel aan groente in onze verse pizzabodems te verhogen naar zo’n 45%. Het is goed om nu stil te staan bij onze verzelfstandiging, maar vanaf morgen gaan we gewoon weer verder met waar we goed in zijn: Gezondere pizzabodems maken, die passen in een evenwichtige levensstijl zonder concessies.”