Marit van Egmond nieuwe CEO van Albert Heijn

0

Ahold Delhaize maakt vandaag de benoeming bekend van Marit van Egmond tot CEO van Albert Heijn per 1 februari 2019. Ze volgt Wouter Kolk op, die zich volledig gaat richten op zijn taken als CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

Marit van Egmond, op dit moment directeur commercie van Albert Heijn, heeft meer dan 20 jaar internationale retailervaring. Ze begon haar carrière als management trainee bij Ahold en bekleedde er vervolgens diverse commerciële, operationele en managementfuncties, inclusief die van CEO van Gall&Gall. In haar nieuwe rol blijft ze rapporteren aan Wouter Kolk.

“Ik ben blij dat Marit de leiding van Albert Heijn overneemt,” aldus Wouter Kolk. “Ze heeft een enorme kennis van food retail. Ze heeft succesvolle teams geleid, veel innovaties gerealiseerd in snel veranderende omgevingen en een uitgebreid netwerk opgebouwd van partners en leveranciers. Ik wens haar veel succes in haar nieuwe
functie en kijk ernaar uit met haar te blijven samenwerken.”

Marit van Egmond: “Het is een eer om leiding te gaan geven aan Albert Heijn. Ik ben ervan overtuigd dat voeding een centrale rol speelt in het welzijn van mensen. Dat is precies waar het bij Albert Heijn om draait, met onze sterke historie in eten en drinken en onze plek middenin in de maatschappij. In combinatie met onze technologische en digitale kennis helpen we klanten met de juiste informatie keuzes te maken voor een
gezonder en prettiger leven. Ik kijk ernaar uit om met onze medewerkers, en met franchisenemers, partners en andere stakeholders het succes van Albert Heijn voort te zetten.”

Wouter Kolk gaat zich volledig concentreren op zijn taken als CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië, met verantwoordelijkheid voor Ahold Delhaize in acht landen. Tevens gaat hij zich, in lijn met de Leading Together-strategie van Ahold Delhaize, richten op het nog beter benutten van digitalisering, e-commerce en synergiekansen om het bedrijf verder te laten groeien. Kolk krijgt ondersteuning van een klein team dat op dit moment wordt samengesteld en binnenkort wordt bekendgemaakt.