Mark Hanssen verruilt retail voor horeca

0
Leestijd: < 1 minuut

Mark Hanssen, sinds 2017 retaildirecteur bij AB InBev, is per 1 januari 2020 gestart directeur Horeca. Hij volgt Pieter Anciaux op, die horeca- en operationsdirecteur wordt voor België en Luxemburg. Een opvolger voor Hanssen is er nog niet. Woordvoerder Wilco Heiwegen verwacht volgende week een opvolger bekend te kunnen maken.

Mark Hanssen startte in 2000 bij Bierbrouwerij AB InBev en vervulde tot 2008 diverse salesrollen in Nederland. Daarna deed hij ervaring op in trade marketing en category management en werd hij eindverantwoordelijke voor beide afdelingen. Sinds 2012 werkte Hanssen als national sales manager Horeca in Nederland en daarna als national sales manager, Retail België. Sinds 2017 is hij Retaildirecteur in Nederland.

Hanssen: “Ik ben enorm enthousiast terug te keren in de horeca, een wereld waar mijn roots liggen sinds mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Samen met mijn team is het onze ambitie de samenwerking met onze klanten en horecapartners verder te verbeteren. Met als gezamenlijk doel om jaar op jaar, meer en meer consumenten te laten genieten van één van onze bieren uit ons divers, lokaal en internationaal portfolio. Het laten aansluiten van een van onze bieren op de wensen van een consument tijdens een concert, tijdens een etentje of tijdens het borrelen in een kroeg is het mooiste wat er is. De horeca blijft wat mij betreft dan ook het mooiste platform om onze passie voor bier tot leven te brengen.”

AB InBev is bekend van merken zoals Bud, Hertog Jan, Jupiler, Leffe, Dommelsch en Corona. De brouwer heeft in Nederland ruim 550 werknemers.