Marktaandeel Albert Heijn groeit naar 35%

0
Leestijd: 2 minuten

Marktaandeel Albert Heijn groeit naar 35%

Het marktaandeel van Albert Heijn is in 2020 gestegen naar 35,0% (bron: Nielsen) De groei met 0,1% is vooral te danken aan de sterk toegenomen vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen, aldus Albert Heijn zelf. Ah.nl liet het afgelopen jaar een zeer sterke groei zien. Dit reflecteert naar eigen zeggen een jaar van extremen, waarin de marktleider naast grote drukte ook te maken had met de sluiting van een aantal Albert Heijn to go’s bij universiteiten en NS-stations en winkels in de binnensteden die het aantal klanten sterk zagen teruglopen.

“2020 is een jaar dat we nooit zullen vergeten. Meer dan ooit zijn we ons bewust van de vitale rol die supermarkten spelen in het dagelijks leven. We hebben alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat klanten gewoon hun boodschappen konden doen. Een veilige winkel- en werkomgeving stond daarbij voorop,” aldus Marit van Egmond, algemeen directeur Albert Heijn. “Daarnaast was er ruimte voor initiatieven om klanten meer keuze en gemak te bieden zoals de uitbreiding van de online capaciteit, uitrol van zelfscan en versterkte focus op gezonder assortiment. Een groot compliment aan alle 100.000 collega’s, onze partners en leveranciers voor hun veerkracht en zorg, waardoor we onze klanten konden helpen in dit uitzonderlijke jaar.”

In 2021 wil Albert Heijn zijn missie om klanten alle ingrediënten voor een beter leven te bieden voortzetten. Het jaar begon met volop inspiratie en informatie in het Beter Eten magazine, met lekkere gezonde recepten voor onder de twee euro en veel Prijsfavorieten. Ook op het gebied van digitaal worden in 2021 al snel stappen gezet: na de succesvolle lancering van AH Compact in Haarlem en Nijmegen rolt Albert Heijn deze nieuwe dienst de komende maanden verder uit.

Het marktaandeel Albert Heijn steeg in 2020 met 0,1% naar 35,0%. Op 17 februari publiceert Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, de cijfers over het vierde kwartaal en gehele jaar 2020.