Martine Snels opvolger Tom Heidman bij Vion

0
Leestijd: < 1 minuut

Martine Snels is commissaris bij Vion geworden. De voormalig bestuurster van FrieslandCampina volgt de vertrekkende Tom Heidman op en keert zodoende ook weer terug in de Nederlandse levensmiddelenindustrie.

Vleesleverancier Vion heeft op maandag 18 mei bekendgemaakt dat Martine Snels commissaris is, en dat zij Tom Heidman opvolgt. Heidman treedt in juli terug. Heidman is bekend van jarenlange leidinggevende functies, zoals commercieel directeur bij Albert Heijn, daarna een tijd ceo van Retail Network (de holding van ketens die het toenmalige Vendex-KBB kwijt wilde) en daarna ceo van C1000 in de periode dat investeerder CVC het van Ahold had overgenomen. Sindsdien is Heidman bij verschillende bedrijven commissaris, zoals Euroma en Rituals. Heidman was zelfs eventjes in een noodgeval de ceo van het vleesbedrijf.

Opmerkelijk is het wel dat Vion deze wisseling deze week bekendmaakt, want volgens het persbericht blijkt Snels al sinds maart dit jaar lid te zijn van de raad van commissarissen van Vion. Ze wórdt geen commissaris, ze ís het al.

De Belgische Martine Snels werkte jarenlang bij FrieslandCampina, en toen liet ze zich Tine Snels noemen. Ze werkte van 2012 tot en met 2017 bij FrieslandCampina, vanaf 2015 als ‘executive director’ bij het bedrijfsonderdeel FrieslandCampina Ingredients. In 2017 vertrok ze om lid van de raad van bestuur te worden bij GEA, een Duits conglomeraat dat proces- en productietechnologie aanbiedt (bijvoorbeeld voor de zuivelindustrie).