Mayte Oosterveld CFO PLUS Retail

0

De raad van commissarissen van Plus Holding heeft Mayte Oosterveld (45) benoemd tot CFO van de supermarktorganisatie Plus. Oosterveld is een zeer ervaren, allround financieel specialist. Ze heeft ruime werkervaring opgedaan, zowel financieel als strategisch, bij Goldman Sachs en Ahold Delhaize.

Oosterveld startte bij Goldman Sachs en specialiseerde zich in fusies, overnames en corporate finance. Ze vervulde bij Goldman diverse leidinggevende posities, zoals business unit manager en executive director in equity capital markets met verantwoordelijkheid voor beursgangen van investeringsfondsen. Mayte Oosterveld is vervolgens naar Ahold gegaan, waar ze leiding gaf aan de afdeling Merger & Acquisitions en verantwoordelijk was voor een groot aantal transacties, waaronder de fusie tussen Ahold en Delhaize.

In haar laatste rol als senior vice president Business Planning & Performance bij Ahold Delhaize had ze de verantwoordelijkheid voor managementrapportages en budgetplanning. Kees Wantenaar, voorzitter van de raad van commissarissen: “Na een zorgvuldige zoektocht zijn we verheugd om Mayte Oosterveld als CFO te verwelkomen bij Plus. Mayte is strategisch, financieel heel sterk, betrokken en beschikt tevens over een mooie set people skills. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Mayte een belangrijke rol gaat spelen in het verdere succes van Plus.”

Mayte Oosterveld start vanaf 1 juni 2019 in haar nieuwe rol. Ze wordt lid van het directieteam van Plus Retail en vormt samen met Duncan Hoy de statutaire directie van Plus Holding. Interim CFO Sjoerd Schaafsma blijft aan tot het moment dat alle werkzaamheden zijn overgedragen.