MCD in zee met Freshplates

0
Leestijd: 2 minuten

Boon Sliedrecht gaat voor zijn MCD-winkels gebruik maken van Freshplates, energiezuivinge koelplaten die ervoor zorgen dat agf in koeleilanden langer houdbaar blijft. De energiezuinige Freshplates zorgen volgens de leverancier voor minder verspilling en een betere productpresentatie.

 

Fruit en groenten worden in het hele logistieke traject gekoeld, tot aan de winkel. Eenmaal daar, worden een aantal producten ongekoeld aangeboden. Met Freshplates is het mogelijk alle agf-producten in de winkel gekoeld aan te bieden. Door de koeling vindt een rem plaats op bacteriegroei en het rijpingsproces, waardoor producten langer vers blijven en fruitvliegen geen kans krijgen.

 

Een ander voordeel is dat de agf-producten hun versheid langer bewaren en er vers en fris bijliggen, alsof de klant zijn boodschappen doet, “direct bij de boer op het land”, aldus Huib Rikkers, agf-manager van Boon Sliedrecht. Bovendien hoeven de producten ’s avonds niet meer naar de koeling verplaatst te worden, waardoor wordt bespaard op arbeidskosten. Het volstaat de producten met een speciale koeldeken te bedekken.

 

Doordat er minder handelingen nodig zijn, bespaart de eigenaar of filiaalhouder niet alleen op arbeidsuren, maar zijn de vaak kwetsbare producten ook beter beschermd. De koeling zorgt bovendien voor een continue volle en verkoopkrachtige presentatie van de waren en leidt tot omzettoename.

 

Freshplates producten bestaan uit licht metalen hoogwaardige rvs-platen waar constant hetzelfde koelwater doorheen stroomt. Dit koelwater is gewoon leidingwater, er wordt dus geen gebruik gemaakt van Freon of andere milieuonvriendelijke stoffen. Het water stroomt en wordt op temperatuur gehouden door middel van een motor en pomp.

 

Voor tien meter koeling is één compressor voldoende. Het koelwater hoeft slechts af en toe te worden ververst. Freshplates is tevens energiezuinig, want het energieverbruik bedraagt slechts 10-15% ten opzichte van conventionele luchtkoeling. De Freshplates producten zijn verkrijgbaar in meerdere formaten en kunnen desgewenst op maat in bestaand meubilair worden ingebouwd.