Mister Kitchen komt met palmolievrije hazelnootpasta’s

0
Leestijd: < 1 minuut

Onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen introduceert drie hazelnootpasta’s zónder palmolie De pasta’s bevatten meer noten en minder suiker dan de bekende marktleider. De nieuwe hazelnootpasta’s worden als eerste opgenomen bij Jumbo.

De drie mannen (tevens vaders) van Mister Kitchen droomden van een smeuïge hazelnootpasta met meer noten (+25%) en minder suiker (-25%). Bovendien wilden zij dat deze, evenals hun pindakazen, geheel palmolievrij zouden zijn. Chef Maarten Hoekstra: “Hoewel de palmoliediscussie een complexe is, is de bottom line: de palmen groeien in regenwoudgebied en de vraag is enorm. Dus uiteindelijk is de unieke natuur ter plaatste altijd de pineut.”

Van dit laatste lijkt de marktleider zich volgens Mister Kitchen weinig aan te trekken met een recept dat voor bijna een derde uit palmolie bestaat. Daarom roept Mister Kitchen het Italiaansw bedrijf in kwestie op om hen hierin te volgen en contact op te nemen voor hulp bij het palmolievrij maken van hun recept.

Jumbo zal als eerste supermarkt Mister Kitchen’s Hazelnootpasta op de plank zetten en wel in drie smaken: Original, Crunchy en Zeezout Chocolade. Hoewel ze fantastisch smaken op een boterham, ontwikkelt Mister Kitchen, net als voor hun andere producten, originele bakrecepten om hun fans verder mee te inspireren. Deze worden wekelijks gedeeld via social media.

Inlichtingen: Mr. Kitchen, 06 – 53 41 00 22 | www.mrkitchen.com