‘Mooiste Supermarkt’: Albert Heijn Warmenhuizen

0
Leestijd: 2 minuten

Vandaag is tijdens het Supermarktvastgoedcongres in Nieuwegein Albert Heijn Warmenhuizen van de ondernemersfamilie Van Duin uitgeroepen tot Mooiste Supermarkt van Nederland 2016. De nieuwe winkel – met Gall&Gall en Etos – is gevestigd in het dorpshart van Warmenhuizen en functioneert ook als zodanig. De jury toonde zich onder de indruk van deze herontwikkeling, met name voor de manier waarop met veel aandacht voor de monumentale waarde van de omgeving de nieuwe winkel is gerealiseerd.
Volgens de jury is Albert Heijn Warmenhuizen een uitstekende illustratie van het hand in hand gaan van vorm en functie; de exploitatie van de supermarkt wordt op de juiste wijze ondersteund door de gekozen vormgeving van de supermarkt. Bij de uitverkziezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland, een prijs voor met name de vastgoedkant van supermarktlocaties, speelt het criterium dat de exploitatie niet gevangen mag zijn in de architectuur of stedebouwkundig concept een belangrijke rol.

In een zorgvuldig gekozen traject en met de nodige overtuigingskracht is volgens de jury op een unieke manier samengewerkt tussen ondernemer als ontwikkelende partij en alle betrokken stakeholders. De traditionele lintbebouwing in de Dorpsstraat is prima in tact gebleven en heeft functioneel zelfs aan kracht gewonnen. De jury waardeert het hoogwaardige materiaalgebruik en inpassing van het monumentale voorgebouw van de oude Theresiaschool.
Daardoor is het gelukt om een nieuwbouwproject te doen lijken alsof het al jarenlang onderdeel is van het dorpshart. Deze ontwikkeling in Warmenhuizen is een mooi voorbeeld van een zeer goede samenwerking tussen stakeholders en ondernemer, aldus het juryrapport. Dit heeft geleid tot een bijzonder fraai resultaat dat ten goede komt aan het lokale ondernemersklimaat en de leefbaarheid van het dorp.
De verkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland is, evenals het Supermarktvastgoedcongres, een initiatief van platform Supermarkt & Ruimte en FoodPersonality.