Natalie Knight volgt Jeff Carr op als CFO Ahold Delhaize

0
Leestijd: < 1 minuut

Met ingang van 1 maart 2020 wordt Natalie Knight de nieuwe CFO van Ahold Delhaize. In die functie is ze de opvolger van Jeff Carr. Knight zal tevens toetreden tot het directiecomité van Ahold Delhaize. Dat maakte Ahold Delhaize vandaag bekend.

Tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders in april 2020 zal Knight officieel benoemd worden tot de nieuwe CFO van Ahold Delhaize. Knight neemt het stokje over van Jeff Carr, die vorige maand aankondigde om het bedrijf te verlaten. Hij blijft echter nog wel tot het einde van zijn mandaat in april 2020, zodat sprake kan zijn van een gangbare overdracht.

De Amerikaanse Natalie Knight werkte voorheen bij Arla Foods, het Deense zuivelbedrijf dat ook in ons land actief is. Ook daar vervulde Knight de functie van CFO. In die functie speelde ze onder meer een belangrijke rol bij het realiseren van het transformatie- en besparingsprogramma ‘Calcium’, dat beoogde de kostenbasis van het bedrijf flink te verlagen. Daarvoor was ze 17 jaar lang werkzaam bij sportmerk Adidas, waar ze verschillende financiële functies bekleedde en onder meer de overname van Reebok leidde.

Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, is alvast blij met de aanstelling van Natalie Knight als de nieuwe CFO. “Ik ben enorm blij dat Natalie nu tot de Ahold Delhaize-familie behoort. Ze deed zowel in Amerika als Europa ervaring op in verschillende sectoren, waaronder consumentengoederen en voedingsproducten. Dankzij haar uitgebreide financiële kennis, haar commerciële ingesteldheid en haar bewezen leadership op het vlak van kostenbesparingen en inspanningen om het bedrijf te transformeren, is zij de geschikte leider om Ahold Delhaize te helpen om zijn Leading Together strategie te versnellen.”