Nestlé lanceert YES!-proteïnerepen met plantaardig eiwit van erwten en noten

0
Leestijd: 2 minuten

Recent onderzoek van Nestlé laat zien dat de meeste mensen die proteïnerepen kopen, steeds vaker op zoek zijn naar plantaardige eiwitbronnen zonder toevoegingen. Plantaardig eiwit geniet de voorkeur om hun actieve levensstijl te ondersteunen en het meeste uit een drukke dag te halen.

De nieuwe YES!-reep bevat 10 gram plantaardig eiwit afkomstig van erwten en noten, heerlijk als tussendoortje voor onderweg of herstel na het sporten. Net als de andere YES! repen zijn de nieuwe proteïne repen gemaakt van smaakvolle ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Ook zijn ze glutenvrij, vegetarisch en een bron van vezels.

In tegenstelling tot de meeste andere proteïnerepen, spelen de nieuwe proteïnerepen van YES! in op de opkomende trend naar erwteneiwit. Het gebruik van erwteneiwit geeft consumenten een nieuwe keuze als zij op zoek zijn naar innovatieve en plantaardige eiwitalternatieven. Er wordt hierbij geen compromis gemaakt als het gaat om voedzame ingrediënten en smaak.

Louise Barrett, hoofd van Nestlé’s Confectionery Product Technology Center in York: “Erwteneiwit heeft onze aandacht omdat het een hoog eiwitgehalte heeft én een plantaardig eiwit is. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe YES!-repen, hebben we gekozen voor erwten- en noteneiwit om echt op te vallen tussen de vele andere repen op de markt. Tegelijkertijd was smaak onze topprioriteit.”

De nieuwe reep is verkrijgbaar in twee smaken: Amandel, Pinda en Extra Pure Chocolade en Cashew, Blauwe Bes & Pure Chocolade. De repen bevatten pure chocolade van duurzaam ingekochte cacao, gecertificeerd door Rainforest Alliance.

Net als het bestaande YES!-assortiment zijn de nieuwe repen verpakt in een papieren verpakking. Het papier komt van duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification.

Noor Rekmans, marketingmanager Confectionery & Healthy Snacking bij Nestlé Nederland: “We zien dat steeds meer mensen een gezonde en actieve levensstijl hebben en op zoek zijn naar producten die voedzaam én lekker zijn. Met de introductie van deze nieuwe YES! plantaardige proteïnerepen spelen we hierop in en bieden we hen een heerlijk tussendoortje voor onderweg of na het sporten.”

De repen zijn vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in Nederland bij onder andere AH to Go en Etos.

Inlichtingen: Nestlé, 020 – 569 93 23 | www.yessnacks.nl