Niek Schipper volgt Kees Buur op bij A.S. Watson

0
A.S. Watson heeft Niek Schipper (41) benoemd tot trading director Health & Beauty Benelux. Schipper is daarmee de opvolger van Kees Buur (63), die zijn functie per 1 januari 2018 neerlegt. Schipper, afkomstig van Procter & Gamble, begint per 1 november en wordt als trading director verantwoordelijk voor de samenstelling van het assortiment en de inkoop- en promotiestrategie van de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister.
Schipper heeft de afgelopen 16 jaar bij Procter & Gamble (P&G) gewerkt. Hij vervulde daar verschillende commerciële en marketingfuncties. Zo was hij als accountdirector verantwoordelijk voor het portfolio van P&G bij A.S. Watson Benelux. Hierna gaf hij als commercieel directeur leiding aan de verkooporganisatie van P&G in Nederland. In zijn laatste functie was Schipper werkzaam op het Europese hoofdkantoor van P&G in Zwitserland als brand & sales director voor Skin & Personal Care in Europa en IMEA.
Kees Buur was gedurende 28 jaar werkzaam voor A.S. Watson Health & Beauty Benelux. Buur trad in 1990 in dienst als inkoper en werd in 1996 benoemd tot hoofd inkoop. In 2005 volgde de benoeming tot trading director Health & Beauty Benelux. Na 42 werkzame jaren heeft Buur heeft besloten zijn functie neer te leggen om zich te kunnen richten op andere interesses en meer tijd te besteden aan zijn familie en gezin. Hij draagt zijn taken en verantwoordelijkheden in de komende weken over. Lees hieronder het interview met Buur in FoodPersonality (Bij Evelyn aan tafel, november 2014):
Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Benelux: “Kees Buur heeft in de afgelopen drie decennia met veel inzet en energie een significante bijdrage geleverd aan de goede resultaten van onze organisatie. Wij willen hem hiervoor hartelijk bedanken. Op dit stevige fundament bouwen we met de komst van Niek Schipper voort aan de verdere groei van onze drogisterijketens in Nederland, België en Frankrijk.”
“Niek heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is dé aangewezen persoon om invulling te geven aan ons Health & Beauty inkoop- en promotiebeleid. Hij heeft in de afgelopen jaren enorm veel kennis en ervaring opgebouwd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Niek een waardevolle bijdrage zal leveren aan onze scherpe prijspositionering en de verdere versterking en vernieuwing van ons assortiment”, aldus Van Breen.