Nieuwe Aldi-directeur: Nicolás de Lope

0

Aldi maakt bekend dat Nicolás de Lope Flor du Puy opvolgt als directeur. De 47-jarige De Lope is van Spaanse afkomst en is volgens Aldi een zeer ervaren manager in de levensmiddelenbranche. Hiervoor was De Lope directeur bij Aldi in Duitsland en in Polen. De Lope zal de ingezette vernieuwingsstrategie verder doorvoeren. Daarbij staan de uitbreiding en vernieuwing van het assortiment centraal, zowel in houdbaar als in vers.

De Lope: “Onze focus ligt op vers: brood, groente, fruit, vlees en vis. Hierbij blijven we uiteraard de prijs-kwaliteit verhouding scherp in gaten houden. We streven altijd A-kwaliteit na. Ook optimaliseren we ons vestigingsbeleid en vergroten we het aantal verkooppunten. Daar zijn we al mee begonnen: in alle nieuwe winkels is er een bake-off met verse broodjes. De reacties van klanten op onze nieuwe strategie ondersteunen ons en we blijven eraan werken om er voor onze klanten te zijn. Daar hebben we ons personeel voor nodig. We gaan dan ook extra investeren in onze mensen. Zij zijn tenslotte ons belangrijkste contact met de klant.”

Dit jaar is Aldi gestart met het testen en het uitrollen nieuwe winkels. In totaal heeft het bedrijf zo’n 500 filialen in Nederland. De bedoeling is dat tot eind dit jaar nog acht nieuwe filialen worden geopend. Naast het uitgebreide versassortiment, onderscheiden deze vestigingen zich door een duidelijke presentatie van de producten, verbeterde toegankelijkheid door brede gangen, en een goede bereikbaarheid met voldoende gratis parkeerplaatsen. Ook het toevoegen van A-merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Lipton Ice tea, Lays en Coca-Cola is volgens Aldi succesvol gebleken.

“Ons assortiment staat garant voor onze goede prijs-kwaliteitverhouding. We hebben veel ‘best geteste’ producten in onze schappen. We luisteren zorgvuldig naar onze klanten om te begrijpen wat ze van ons verwachten. Dit betekent dat we bijvoorbeeld meer over onze producten gaan vertellen, in advertenties en natuurlijk in de winkels zelf”, zegt de nieuwe holding-directeur.