De nieuwe eieren van Jan Linders

0
Leestijd: 2 minuten

We zien hier: Ruth Linders, unit manager vers bij Jan Linders, die een doosje eieren krijgt van Willy Claessens, van ‘Yverde’. Met op de achtergrond v.l.n.r.: Angelique Schreurs (category manager Jan Linders), Peter Janssen (Yverde), Bernd Weustink (commercieel directeur Jan Linders) en Styn Claessens (Yverde) (bron: Jan Linders). En het gaat om dat doosje eieren. Het zijn: vrije-uitloopeieren, de kippen die ze gebroed hebben hebben het stempel ‘3 sterren Beter Leven Keurmerk’, en er komt nog eens het stempel ‘On the way to Planet Proof’ bovenop. En, zegt Jan Linders: uit het eigen marktgebied, de streek. Wat zoals bekend een formule-onderdeel, als onderdeel van ‘het voordeel van het zuiden’.

De pluimveehouder heet Yverde, de eierleverancier heet Gebroeders Van Beek, de afnemer is Jan Linders. “De combinatie van beide keurmerken (3 sterren Beter Leven en On the way to Planet Proof, red.) en een leverancier uit eigen streek maakt ons assortiment (…) bijzonder en duurzaam”, aldus category manager Angelique Schreurs van Jan Linders in het begeleidende persbericht. “Wij zijn de eerste supermarkt in Nederland die onder iegen label deze dubbel gecertificeerde vrije-uitloopeieren gaat voeren. Extra bijzonder is dat vanaf nu álle vrije-uitloopeieren in het assortiment van onze filialen van deze leverancier komen, met bijbehorende streek- en duurzaamheidslabels.”

Yverde bouwde onlangs een nieuwe, duurzame stal in het Limburgse Ysselsteyn en behaalde daarmee het On the way to Planet Proof-label. Alle vrije-uitloopeieren in het assortiment van Jan Linders zullen dan ook afkomstig zijn van deze stal. Het 3-sterren Beter Leven Keurmerk wordt toegekend door de Dierenbescherming en betekent dat er veel aandacht is voor het welzijn van de dieren: een goed leven voor de kippen en veel aandacht voor extra ruimte, vrije uitloop en goede voeding. Daarnaast ontving Yverde het On the Way to Planet Proof-label voor de duurzame en energie neutrale werkwijze: een onafhankelijk keurmerk dat laat zien dat de eieren zowel verantwoord als duurzaam geproduceerd worden, waardoor ze een betere keuze voor zowel natuur, klimaat als dier zijn.

Volgens Schreurs worden die certificeringen niet in de prijs voor de consument doorberekend: dat is een investering van Jan Linders zelf. Schreurs: “Zo betalen onze klanten een prijs die vergelijkbaar is met de prijs bij de concurrentie voor 2-sterren vrije-uitloopeieren, maar krijgen ze er bij Jan Linders een duurzamer product voor.”

Weustink, commercieel directeur Jan Linders, meldt: daarmee is Jan Linders de eerste supermarktformule die alle vrije-uitloopeieren uit eigen streek kan aanbieden met zowel een 3-sterren Beter Leven keurmerk als het Planet Proof-label. De eieren zullen sinds deze week beschikbaar zijn in alle 62 Jan Linders-filialen. Het assortiment bestaat uit verpakkingen van 6, 10 en 15 eieren. Daarnaast zijn er filialen waarbij de klant zelf een doosje met eieren kan samenstellen, en daar komen deze eieren ook voor in aanmerking.