Nieuwe maaltijden Plus vervangen ‘in de winkel gemaakt’

0

Vorige week meldden we dat Plus Retail een nieuwe reeks kant-en-klaarmaaltijden had gelanceerd. Die zouden níet de maaltijden gaan vervangen die in de formulevariant Briljant 2.0 in de winkel zelf worden gemaakt, aldus Plus Retail. Maar: Plus Retail laat dat oude uitgangspunt wel degelijk los.

Het gaat om de introductie van zeventien maaltijden, zoals: hutspot met Limburgs stoofvlees, rigatoni en Indonesische daging smoor met boontjes en nasi kuning, al met al gerechten uit de Hollandse, Italiaanse of oosterse keuken, of anders ‘de wereldkeuken’. Met als overkoepelende naam: ‘Uit de keuken van Plus’.

We schreven vorige week: ‘Deze maaltijden gaan niet de maaltijden vervangen die medewerkers van een Plus-supermarkt in ‘de Makerij’ bereiden, de module van Plus Briljant 2.0.’ Maar dat laatste klopt niet helemaal. Ga maar eens een Plus in. Plus Retail blijkt het maken van maaltijden in de winkel zelf voor een deel te laten vervallen. De nieuwe maaltijden zijn bijvoorbeeld smaakvarianten die eerst door supermarktmedewerkers in de winkels zelf werden gemaakt, maar nu niet meer. En die nieuwe maaltijden worden ook niet in wandkoelingen etc. gepresenteerd, maar op de koeltafels van ‘de Makerij’ van Briljant 2.0.